Vecon Business School: voor de ondernemende leerling.

Voor alle brugklassen

Ben ik ondernemend?

In de onderbouw is één van de labs het ondernemerslab. Je doet daar opdrachten vanuit de junior VECON Business School die te maken hebben met ondernemen. En dan ondernemen op allerlei manieren. We doen bijvoorbeeld in de brugklas een opdracht waarbij je een onderzoek gaat uitvoeren naar het winkelaanbod in de Gemeente Zeist. Je mag dan met je groep zelf een vraag bedenken die je interessant vindt en vervolgens ga je door onderzoekjes doen, interviews afnemen en gesprekken voeren proberen een antwoord te vinden op je onderzoeksvraag. Je maakt daarvan een leuk filmpje wat je dan presenteert aan je klas. Het gaat dus niet alleen over ondernemen op commercieel vlak, maar ook over hoe ondernemend en creatief jij zelf aan de slag gaat. Daarbij ontdek je dan misschien wel dat ondernemen goed bij jij past, of misschien juist niet!

Profiel kiezen

Dat maakt het gemakkelijker om dan in de derde klas je profiel (vakkenpakket) te kiezen. Als jij het ondernemerslab heel leuk vond, dan is het profiel Economie & Maatschappij misschien de juiste keuze. Vervolgens heb je binnen dat profiel in H4 en V5 dan de optie om de VECON Business School te gaan doen.

Wat is de VECON Business School?

Je gaat binnen de lessen economie en bedrijfseconomie extra onderdelen volgen. Zo doe je een beleggingsspel, leer je de basis van boekhouden, zijn er gastlessen van ondernemers, maar ga je ook een écht eigen bedrijf starten met een groepje! Bij je diplomering ontvang je dan ook het officiële certificaat van de VECON Business School en dat is natuurlijk weer een enorm voordeel voor je vervolgstudie!

Meer weten?

Voor meer informatie over VECON kun je ook kijken bij: vecon.nl > over VBS.