Gymnasium: voor de denkers van de toekomst

Ben jij een gymnasiast?

Ben je een leergierige, gemotiveerde en getalenteerde leerling met een brede belangstelling? Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren, houd je van een hoog tempo, kun je goed plannen en gaat zelfstandig werken jou goed af? Dan beschik je over eigenschappen en vaardigheden die op het gymnasium zeker van pas komen!

En wat doe je op het gymnasium?

Op een gymnasium hebben de klassieke talen een belangrijke plaats in het lesprogramma. Vanaf leerjaar 1 krijg je Latijn en vanaf het tweede leerjaar Grieks en je doet in minstens een van deze vakken eindexamen.

Kennis van het Latijn en Grieks versterkt de beheersing van het Nederlands en maakt het begrijpen van andere talen als Engels, Frans en Duits gemakkelijker. Bovendien word je door het leren van Latijn en Grieks getraind om nauwgezet te redeneren en te formuleren; een vaardigheid die ook bij de exacte vakken uitermate nuttig is.

De aandacht voor de mythologische verhalen en de klassieke cultuur uit de Grieks-Romeinse Oudheid leert je meer over de oorsprong van onze eigen samenleving. Of het nu gaat om wetenschap, beeldende kunst, literatuur, wetgeving en politiek. Door je te verdiepen in het verleden, begrijp je het heden ook een stukje beter. Spreekt jou dit aan? Dan is ons gymnasium iets voor jou!

Wat is er bijzonder aan het gymnasium op de Breul?

Je doet naast de klassieke talen natuurlijk nog heel veel meer. Zo kun je kiezen voor extra vakken en projecten op het gebied van wetenschap, robotica, sport, muziek en kunst. Maar je hebt ook je gewone lesrooster, een flinke uitdaging voor je! Een les Nederlands ziet er op het gymnasium anders uit dan een les Nederlands of wiskunde op het reguliere vwo. Wij proberen je bij alle vakken uit te dagen. We begeleiden je daar goed bij. Zowel je coach, als je vakdocenten zijn gespecialiseerd in het lesgeven en begeleiden van bovengemiddeld getalenteerde leerlingen. Want dat ben je als je kiest voor het gymnasium. Zo kun jij het beste uit jezelf halen.

Kan ik komen kijken?

Natuurlijk! Schrijf je vooral in voor onze workshopmiddag gymnasium op 3 februari om 14.00 via deze link:

Kijk en luister naar onze online voorlichtingsavond op 1 februari om 19.00, via de link die binnenkort op onze website komt.