Samen leven
Samen leren
Samen doen

Beste groep 8-er,

Deze website hebben we speciaal gemaakt voor jou en je ouders/verzorgers. Op deze website vind je meer informatie over onze school, de verschillende keuzes die je zelf kunt maken en hoe ons onderwijs in elkaar zit.

Tip voor aanmelden:

Wil je heel graag naar De Breul?
Je kunt dan je plaatsingskans vergroten door bijvoorbeeld op plek 1 “De Breul hv technasium” te zetten en op plek 2 “De Breul hv labs”. Dat mag! Je mag scholen die verschillende stromen hebben, zoals technasium en labs op plek 1 én 2 zetten.

Als je na het rondkijken nog vragen hebt kun je altijd even mailen naar: info@de-breul.nl. We proberen dan zo snel mogelijk al jouw vragen te beantwoorden.

 

Veel succes met het kiezen!

Meer informatie:

Er zijn allemaal aardige en gezellige docenten die je graag verder op weg helpen en er wordt van alles georganiseerd aan feesten…

Olivier, klas V4C

Beste leerling,

Binnenkort beslis jij naar welke middelbare school je wilt. Er is veel te kiezen; elke school is anders. Waarom zou je naar De Breul gaan? Ik laat je graag kennismaken met onze gezellige en ambitieuze school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium, midden in het groen.

Op De Breul kies jij je eigen weg!
Het draait om jou. Op elke afdeling hebben we een breed aanbod waarmee je kunt ontdekken wat bij jou past en waar jij enthousiast van wordt.

Weet je van jezelf of je onderzoekend van aard bent, of dat je meer interesse hebt in cultuur? Kies dan voor ons technasium of gymnasium. Heb je meer tijd nodig om je keuze te maken, dan kun je bij ons ontdekken wat bij je past in onze labs. We vinden het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen in jouw eigen tempo. Daarom kun je bij ons ook zonder drempels doorstromen naar een ander niveau.

Ook buiten het lesprogramma om valt veel te kiezen, zoals sport, toneel, musical of de leerlingenraad. Allemaal activiteiten die jouw tijd bij ons op school leuk en interessant maken.

Op De Breul helpen we jou graag je eigen weg te gaan. Zodat jij onze school over een aantal jaar verlaat met een mooi diploma op zak én met een goed gevoel over wie jij bent en wat jij allemaal kan.

Je bent van harte welkom om zelf rond te kijken, online en op school. Dan kun je zelf bepalen of jij eigen weg kunt vinden op De Breul.

Graag tot ziens!

Ferry Brokers
Rector/bestuurder

KIES JE EIGEN WEG

Gymnasium

Heb je interesse in cultuur en filosofie en vind je debatteren leuk? Kijk dan naar ons gymnasium. Gymnasiumleerlingen krijgen net zoveel lessen als andere vwo-leerlingen, maar hebben ook Latijn en Grieks en doen dus meer in dezelfde tijd. Ook bij andere vakken wordt dieper op de stof ingegaan. Er zijn veel extra activiteiten en excursies. Lees op www.de-breul.nl/gymnasium meer over het gymnasium De Breul.

Labs

Voor veel leerlingen is het lastig om aan het einde van de basisschool al te weten wat ze later willen gaan doen. Daarom laten we je in de onderbouw met zoveel mogelijk talentgebieden kennismaken, niet alleen in de lessen van de verschillende vakken, maar ook in onze labs. In de labs werk je in groepen aan opdrachten en ontdek je hoe vakken met elkaar samenhangen. We hebben vier labs:

 • Techlab
  Hoe goed zijn jouw onderzoeksvaardigheden?
 • Ondernemerslab
  Hoe breng jij het er vanaf als ondernemer?
 • Kunstlab
  Welke creatieve talenten kun jij inzetten?
 • Sportlab
  Wil je meer bewegen en kennis opdoen over fitheid, gezondheid en voeding?

VECON Business School

In ons Ondernemerslab in de onderbouw is er ruimte voor initiatief en ondernemerschap. In de brugklas doe je met anderen een onderzoek onder winkeliers in Zeist. In de jaren daarna maak je steeds verder kennis met economie en ondernemen. Is dit echt iets voor jou, dan kun je in de bovenbouw kiezen om het VECON BS programma met certificering te halen. De certificaten komen je goed van pas als je later solliciteert bij een vervolgopleiding of een baan. Ga voor meer informatie over de Vecon Business School naar www.de-breul.nl/veconbusinessschool.

Technasium

Weet je van jezelf dat je heel nieuwsgierig van aard bent en alles graag wil onderzoeken? De Breul biedt, als enige school in de regio, het Technasium aan. Hier staat het vak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ (O&O) centraal. Je kunt het technasiumprogramma direct vanaf de eerste klas volgen als je een vwo, havo/vwo of mavo/havo advies hebt. Ga voor meer informatie over ons Technasium naar www.de-breul.nl/technasium.

Wat doen onze leerlingen op De Breul?

Daarover heeft Olivier een filmpje gemaakt:

LAPTOPS IN DE KLAS

Op onze school gebruiken we laptops in de klas. Doordat iedereen een laptop gebruikt heeft de docent meer mogelijkheden in de les. De docent kan bijvoorbeeld heel makkelijk een interactieve quiz starten, waar je aan mee kan doen, zodat de docent zien kan of iedereen de lesstof heeft begrepen. Een laptop geeft het jou de mogelijkheid om zelfstandig en op je eigen tempo je opdrachten te maken. Ook doen we veel toetsen via de laptop.

Online werken
We gebruiken Magister voor je cijfers en roosters en we maken gebruik van Microsoft 365, waarmee je volledige online kan werken en gratis Microsoft Office op je laptop kan gebruiken. Dat is handig als je een brief moet schrijven of een presentatie moet maken. Je krijgt daarnaast een e-mailadres van de school en met jouw De Breul-account kun je ook aanmelden op de wifi van duizenden scholen over de hele wereld via Eduroam. Handig als je ergens wifi nodig hebt…

Welke laptop heb je dan nodig?
Je kunt zelf een keuze maken tussen het besturingssysteem, dit kan MacOS zijn (Apple) of een Windows laptop, maar geen Chromebook. Op onze speciale intranetpagina staat meer informatie, hierin staan ook de minimale systeemeisen vermeld en eventuele mogelijkheden voor financiële ondersteuning. En als je een probleempje met je laptop hebt kun je altijd even langslopen bij onze ICT-afdeling, ze helpen je graag!