Informatie coronavirus

Hieronder vind je de veelgestelde vragen m.b.t. de coronamaatregelen van onze school. Wij streven ernaar om elke dinsdag en donderdag een update uit te brengen. Voor algemene vragen m.b.t. het voortgezet onderwijs kan je terecht op de veelgestelde vragen pagina van de rijksoverheid.

 

Veelgestelde vragen

Laatste update: 14 mei 2020

 

Algemeen

Je moet dan met je docent contact opnemen en bespreken hoe je dit cijfer in kan halen. Dat moet op afstand, daar kom je niet voor naar school. 12 mei is de uiterste inleverdatum voor cijfers.

Op 4 juni is de uitslag van het 1e tijdvak.

Nee, er is een inhaalronde voor PART3 voor toetsen van alleen PART3. Daarna nog een herkansingsronde voor alleen toetsen van PART3. Voor toetsen eerder dit jaar dien je zelf contact op te nemen met je docent en afspraken te maken (zie vraag hierboven)

Dat is niet veranderd. Het is zoals het in ons examenreglement is beschreven.

Het CPE is onderdeel van het centraal examen en is komen te vervallen. KUA wordt afgerond met een SE-cijfer.

Voor alle vakken uit PART3, ook voor een vak dat je al eerder herkanst had.

Alle leerlingen die een toets niet hebben gemaakt van maandag 16 en dinsdag 17 maart van PART3

Je bent zelf verantwoordelijk voor het volgen van de lessen die je nog nodig hebt om je eindexamenjaar succesvol af te ronden. Ook al heb je voor een vak alles afgerond, wellicht moet je nog voorbereiden op een herexamen naar keuze.

Je kunt in Magister zien wat er nog open staat, neem contact op met je mentor of je docent.

Nee, de mondelingen van de talen blijven en moeten voor 12 mei zijn afgenomen. Mavo 4 Nederlands wordt gedaan dmv een Vlog.

Nee, een mondelinge toets kan en zal op afstand afgenomen worden. Mocht er ondersteuning nodig zijn vraag hulp aan je sectie of geef het aan bij schoolleiding.

De mondelingen vinden online plaats vanaf 3 april tot en met 12 mei 2020.

Bijzondere routes

Nadere informatie volgt

Onder voorbehoud van instemming vn de MR hebben we de doorstroomnorm voor H4 en V5 vastgesteld op 6,4. Het definitieve besluit communiceren we op 18 mei.

Ja, dat kan gewoon.

Ja, dat kan gewoon. Betreffende leerlingen zijn daarover geïnformeerd.

Ja, dat kan gewoon.

ICT

Gebruik tijdelijk oortjes (of koptelefoon) van bijv. je smartphone wanneer de microfoon van de laptop slecht is of niet werkt. Het opnieuw opstarten van de MacBook lost vaak probleempjes op. Blijft het probleem aanhouden? Neem dan contact op met de afdeling ICT.

Kijk eerst op https://helpdesk.de-breul.nl (inloggen met je Office 365 account). Staat hier geen oplossing op? Bezoek dan de iStudents in Teams en stel daar je vraag.

Leerlingen maken gebruik van twee online platformen. In Magister (onze electronische leeromgeving) staat als huiswerk opgegeven waar en hoe de les gaat plaatsvinden, hier worden (zoals gebruikelijk) ook de opdrachten ingeleverd. Wanneer de docent heeft aangegeven dat dit een online les betreft (d.m.v. een live vergadering of instructievideo), dan vindt dit plaats in Microsoft Teams. Instructies hiervoor zijn te vinden op helpdesk.de-breul.nl (leerlingen kunnen hierop inloggen met hun Office 365 account).

Neem dan a.u.b. contact op met onze afdeling ICT via ict@de-breul.nl. De school stelt laptops beschikbaar voor leerlingen die thuis geen laptop hebben en denkt mee wanneer er spraken is van het ontbreken van een internetverbinding.

Load More